Erciyes Üniversitesi’nde Uzay ve Savunma Sanayi Etkinliği Düzenlendi

Erciyes Üniversitesi Space’S Kulübü’den Uzay ve Savunma Sanayi Etkinliği

Erciyes Üniversitesi (ERÜ) Space’S Kulübü, uzay ve savunma sanayiinin önde gelen isimlerinin deneyimlerini paylaştığı ‘Hayal Mühendisleri: Sektörden Üniversiteye’ etkinliği düzenledi.

Sabancı Kültür Sitesi’nde gerçekleştirilen etkinliğe, Rektör Prof. Dr. Fatih Altun, Savunma Sanayii Başkan Yardımcısı Prof. Dr. Hakan Karataş, ASPİLSAN Enerji Genel Müdürü Prof. Dr. Ahmet Turan Özdemir, fakülte dekanları, akademisyenler ve öğrenciler katıldı. Etkinlikte konuşan Savunma Sanayii Başkanlığı Başkan Yardımcısı Prof. Dr. Hakan Karataş, savunma sanayisinin önemine vurgu yaptı. Prof. Dr. Karataş, “Savunma sanayi gerçekten teknolojiyi geliştiriyor ve aynı zamanda teknolojiyi geliştirirken insanı da doğru yetiştiren bir platform olarak karşımıza çıkıyor. Görüyorsunuz ki son dönemde savunma sanayi gündüz kuşağı programına döndü. Herkes savunma sanayisini konuşuyor. Ama doğru kişiler tarafından, doğru platformlarda konuşulması gereken bir alandan bahsediyoruz” dedi. Space’S Kulübü Başkanı Muratcan Bolat da konuşmasında kulüp faaliyetleri hakkında bilgi vererek, “Uzay mühendisleri öğrencileri olarak ayağımız yere çok basmıyor o yüzden geleceği beraber şekillendirmek için etkinliklerimize başladık” diye konuştu.

Konuşmaların ardından etkinlik, GE AEROSPACE Yazılım Mühendisliği Direktörü Ozan Erciyas ve ROKETSAN Akademi Müdürü Selin Tamer’in sunumları ile devam etti. – KAYSERİ

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Related Posts

Otomotiv devinin 250 bin aracı geri çağırıldı. Ölümcül hata yapmışlar

ABD Ulusal Karayolu Trafik Güvenliği İdaresi (NHTSA), Chrysler’in ana şirketi Stellantis’in 250 bin 651 aracı, yan perde hava yastıklarındaki montaj hatası nedeniyle geri çağırdığını açıkladı. 2022-2025 model bazı Chrysler Pacifica ve Voyager …

Başarılı insanlar bizim bilmediklerimizi bilerek tuşlu telefon kullanıyor: İşte nedeni

21. yüzyılın dijital çağında herkesin cebinde iOS ya da Android tabanlı bir akıllı telefon var. Ancak dikkat çekici bir şekilde, bazı milyoner iş insanları ve teknolojiye yön veren isimler, bilinçli olarak tuşlu telefonlara geri dönüyor.

60 yıllık sessizlik bozuldu: NASA’nın ölü uydusu aniden patladı

1960’lardan beri uzayda sessizce dolaşan, ölü bir NASA uydusu beklenmedik bir şekilde güçlü bir enerji patlaması yayarak gökbilimcileri hayrete düşürdü. Avustralya’daki Curtin Üniversitesi’nden araştırmacılar, bu sinyali tespit ettiklerinde ilk olarak bunun uzak bir pulsardan ya da bilinmeyen bir kozmik cisimden geldiğini düşündüler. Ancak analizler, olayın şaşırtıcı şekilde Dünya’ya sadece 4 bin 500 kilometre uzaklıkta gerçekleştiğini gösterdi.

Neden rüya görüyoruz?

Hepimiz rüya görüyoruz. Peki ama neden? Zihnin pek çok gizeminde olduğu gibi bilimin net bir yanıtı yok.

Siber saldırılar başladı: Türkiye de etkileniyor

Sabaha karşı İsrail’in İran’a başlattığı saldırı dünyanın gündemine oturdu. Siber saldırı da başladı. Türkiye de internet hızı etkilenen ülkeler arasında yer aldı.

20 yıllık deney sonunda tamamlandı: Sonuçlar beklenenin çok tersi çıktı

ABD’deki Fermilab laboratuvarında yapılan deneyler, fizik dünyasını 20 yıldır meşgul eden muon parçacığının manyetik davranışına dair en hassas ölçümü ortaya koydu. Ancak sonuçlar, beklentilerin aksine, mevcut fizik kuramı olan Standart Model ile neredeyse tamamen örtüştü.