Alerjik Hastalıklara Karşı 6 Etkili Önlem

Alerjik Hastalıklarla Mücadelede 6 Etkili Önlem

Alerjilerin artan sıklığıyla birlikte, alerjik hastalıkların belirtileri de yaygınlaşıyor. Alerjik hastalıklar, genellikle üst solunum yolu enfeksiyonlarıyla karıştığından tanı koymak zor olabiliyor. Acıbadem Ataşehir Hastanesi Göğüs Hastalıkları Uzmanı Doç. Dr. İlim Irmak, hastaların belirtileri hafife aldığını ve geç tanı almanın zararlı olabileceğini belirtiyor.

Astım ve alerjik rinit gibi alerjik hastalıkların görülme sıklığının arttığı ülkemizde, erken tanı ve doğru tedavinin önemi büyük. Alerjik hastalıklardan korunmak için alınabilecek 6 etkili önlem bulunuyor.

  • Alerjenlerden Korunun: Polen, ev tozu ve küf mantarı gibi alerjenlerden korunarak semptomların azaltılması mümkündür. Alerjenlerden korunarak hastalıkların önüne geçilebilir.
  • Çevresel Maruziyetleri Kontrol Altına Alın: Hayvanlarla temas, parfüm ve deterjan kokuları gibi çevresel maruziyetlerden kaçınarak belirtileri hafifletebilirsiniz.
  • Sigara ve Dumanından Kaçının: Sigara içmek ve hava kirliliği alerjik hastalıkların şiddetini artırabilir. Sigaradan uzak durarak hastalığın seyrini olumlu yönde etkileyebilirsiniz.
  • Bulunduğunuz Ortamı Temiz Tutun: Evdeki eşyaları temizlemek, hava filtreleri kullanmak ve düzenli havalandırmak alerjen yükünü azaltabilir.
  • Sağlıklı Beslenme Alışkanlıkları Edinin: Beslenme alışkanlıklarının alerjik hastalıklar üzerinde büyük etkisi olduğunu unutmayın. Sağlıklı ve dengeli beslenme alışkanlıkları edinerek hastalıklardan korunabilirsiniz.
  • Düzenli Egzersiz Yapın: Akciğer kapasitesini artıran egzersizler yaparak stresi yönetebilir, bağışıklık sistemini güçlendirebilirsiniz. Düzenli egzersiz alerjik hastalıkların semptomlarını hafifletmede önemli rol oynar.

Alerjik hastalıklarla mücadelede alınabilecek bu 6 etkili önlemle, yaşam kalitenizi artırabilir ve hastalıklara karşı direncinizi güçlendirebilirsiniz.

Kaynak: (BYZHA) Beyaz Haber Ajansı

Related Posts

Astım ve KOAH ile karıştırılabiliyor! Rahat nefes almayı engelliyor

Hava yolu darlığı, üst solunum yollarında çeşitli nedenlerden dolayı daralmalar görülmesi ve hava geçişinin sınırlanması ile ilgili bir durumdur, yaşam kalitesini de önemli ölçüde düşürüyor. Kulak Burun Boğaz Bölümü’nden Doç. Dr. Mehmet Burak Aşık, hava yolu darlıkları hakkında bilgi verdi.

Kalça kırığı kader değil

Osteoporozun en çok korkulan sonucu kalça kırığıdır. Çoğu zaman bir düşme ile başlar ve hayat boyu sürecek sorunlar kalır. Kırıktan sonra ameliyat, uzun hastane süreçleri, yürüme kaybı ve bağımsızlığın yitimi söz konusu. Peki kimler daha riskte, ne yapabiliriz?

Bakanlık açıkladı: 5 milyon kişinin yüzde 35’i fazla kilolu

Sağlık Bakanlığı, ‘İdeal Kilonu Öğren Sağlıklı Yaşa’ kampanyasının altıncı haftası sonunda 4 milyon 923 bin 302 kişinin boy ve kilo ölçümlerinin gerçekleştirildiğini, yaklaşık yüzde 35’inin fazla kilolu ve yüzde 26’sının obez aralığında olduğunu açıkladı.

Ritim bozukluğuna bağlı gelişen kalp yetmezliği 45 dakikalık “yakma” işlemiyle düzeliyor

Ritim bozukluğuna bağlı gelişen kalp yetmezliği 45 dakikalık “yakma” işlemiyle düzeliyor

Hızla kilo vermek için aç kalmayın! 12 basit kuralla metabolizmanızı harekete geçirin

Tüm yıl özlemle beklediğimiz yaz mevsimi kapımızı çalarken, hemen hepimizi zayıflama telaşı sardı. Beslenme ve Diyet Uzmanı Pınar Koç, metabolizmanızı hızlandırmanın 12 kuralını anlattı.

Daha az kaloriyle neden kilo alıyoruz; işte beyni yanıltan durumlar…

Daha az kaloriyle neden kilo alıyoruz; işte beyni yanıltan durumlar…