Alerjik Hastalıklara Karşı 6 Etkili Önlem

Alerjik Hastalıklarla Mücadelede 6 Etkili Önlem

Alerjilerin artan sıklığıyla birlikte, alerjik hastalıkların belirtileri de yaygınlaşıyor. Alerjik hastalıklar, genellikle üst solunum yolu enfeksiyonlarıyla karıştığından tanı koymak zor olabiliyor. Acıbadem Ataşehir Hastanesi Göğüs Hastalıkları Uzmanı Doç. Dr. İlim Irmak, hastaların belirtileri hafife aldığını ve geç tanı almanın zararlı olabileceğini belirtiyor.

Astım ve alerjik rinit gibi alerjik hastalıkların görülme sıklığının arttığı ülkemizde, erken tanı ve doğru tedavinin önemi büyük. Alerjik hastalıklardan korunmak için alınabilecek 6 etkili önlem bulunuyor.

  • Alerjenlerden Korunun: Polen, ev tozu ve küf mantarı gibi alerjenlerden korunarak semptomların azaltılması mümkündür. Alerjenlerden korunarak hastalıkların önüne geçilebilir.
  • Çevresel Maruziyetleri Kontrol Altına Alın: Hayvanlarla temas, parfüm ve deterjan kokuları gibi çevresel maruziyetlerden kaçınarak belirtileri hafifletebilirsiniz.
  • Sigara ve Dumanından Kaçının: Sigara içmek ve hava kirliliği alerjik hastalıkların şiddetini artırabilir. Sigaradan uzak durarak hastalığın seyrini olumlu yönde etkileyebilirsiniz.
  • Bulunduğunuz Ortamı Temiz Tutun: Evdeki eşyaları temizlemek, hava filtreleri kullanmak ve düzenli havalandırmak alerjen yükünü azaltabilir.
  • Sağlıklı Beslenme Alışkanlıkları Edinin: Beslenme alışkanlıklarının alerjik hastalıklar üzerinde büyük etkisi olduğunu unutmayın. Sağlıklı ve dengeli beslenme alışkanlıkları edinerek hastalıklardan korunabilirsiniz.
  • Düzenli Egzersiz Yapın: Akciğer kapasitesini artıran egzersizler yaparak stresi yönetebilir, bağışıklık sistemini güçlendirebilirsiniz. Düzenli egzersiz alerjik hastalıkların semptomlarını hafifletmede önemli rol oynar.

Alerjik hastalıklarla mücadelede alınabilecek bu 6 etkili önlemle, yaşam kalitenizi artırabilir ve hastalıklara karşı direncinizi güçlendirebilirsiniz.

Kaynak: (BYZHA) Beyaz Haber Ajansı

Related Posts

İdrar Kaçırma Neden Olur?

İdrar kaçırma neden olur? Türkiye’de her iki kadından birinin yaşadığı idrar kaçırma sorununun tedavisi hakkında uzmanlar bilgi verdi. 

Uzmanından astım hastaları için iyi haber: “Biyolojik ajan tedavisi” acile başvuruları azaltıyor

Uzmanından astım hastaları için iyi haber: “Biyolojik ajan tedavisi” acile başvuruları azaltıyor

Yumurtalık Kanseri Belirtileri Nelerdir?

Yumurtalık kanseri nedir, yumurtalık kanseri belirtileri nelerdir? Prof.Dr. Mete Güngör, yaş ilerledikçe yumurtalık kanseri görülme riskinin arttığını söyledi. 

Son yıllarda yenidoğan sünneti tercih ediliyor! Her bebek için uygun mu?

Doğum sonrası ilk 28 günü kapsayan dönemde gerçekleştirilen yenidoğan sünneti, son yıllarda ailelerin de tercihi. Çocuk Cerrahisi Uzmanı Doç. Dr. Sinan Kılıç, operasyonun öncesi ve sonrası için ise dikkat edilmesi gereken hususlar olduğunu söylüyor.

Mevsimsel alerji mi, sinüzit mi? Farkı göz ardı etmeyin

Kulak Burun Boğaz Hastalıkları Uzmanı Dr. Öğr. Üyesi Merve Tunca, bahar aylarında sık görülen burun tıkanıklığının ihmal edilmemesi gerektiğini vurguladı. Alerjik rinit uzun sürdüğünde sinüzit gibi ciddi komplikasyonlara yol açabiliyor.

Kalbinizin gerçek yaşını hesaplayan araç geliştirildi

İngiltere’de bilim insanları, kalbin “işlevsel yaşını” hesaplayabilen yeni bir araç geliştirdi. Bu araç sayesinde bireyler, kalplerinin gerçek yaşına kıyasla ne kadar yaşlandığını öğrenebiliyor. Geliştirilen sistem, kalp hastalıkları riski taşıyan bireylerde erken teşhis ve önlem amacıyla kullanılabilecek.