DENEYAP öğrencileri Robotik ve Kodlama Proje Şenliği’nde yarıştı!

DENEYAP Öğrencileri Robotik ve Kodlama Proje Şenliğinde Yarıştı

15-16 Mart tarihlerinde, yaklaşık 20 bin öğrenci ve takımları, kendi hazırladıkları robotlarla çeşitli temalar altında parkurlarda yarıştılar.

Proje Şenliği, Eyüp DENEYAP Teknoloji Atölyesinde düzenlendi. T3 Vakfı Yönetim Kurulu Başkanı Elvan Kuzucu Hıdır, etkinlikte öğrencileri ziyaret ederek projeleri hakkında bilgi aldı. Öğrencilerin heyecanı ve inovatif yaklaşımları, Hıdır tarafından takdirle karşılandı.

Hıdır, “Geleceğin teknoloji liderlerinin yetişmesi için DENEYAP Atölyeleri’nde yürütülen eğitimler çok değerli. Bugün burada gördüğümüz projeler, gençlerimizin ne kadar üretken ve çözüm odaklı olduklarını bir kez daha gösteriyor” dedi.

ROBOTİK VE KODLAMA EĞİTİMİ TAMAMLAYAN ÖĞRENCİLER PROJELERİNİ SERGİLEDİ

Şenlikte, ortaokul ve lise kategorilerindeki öğrenciler, tamamladıkları robotik ve kodlama eğitimlerinin ardından kendi tasarladıkları robotlarla yarıştılar. Ortaokul öğrencileri, “İz Sürücü” teması altında robotlarını tasarlayarak, çizgi izleyen sensörler ile parkuru en hızlı şekilde tamamlamaya çalıştılar.

Lise öğrencileri ise “Zorlu Hat” teması çerçevesinde engelleri aşarak parkuru bitirmeye odaklandılar. Her iki kategoride de öğrenciler, çözüm odaklı yaklaşım sergileyerek başarılı performanslar sergilediler.

DENEYAP Teknoloji Atölyelerindeki Robotik ve Kodlama eğitimini tamamlayan öğrenciler, 5-6 Nisan 2025 tarihlerinde Elektronik Programlama ve Nesnelerin İnterneti dersleriyle eğitimlerine devam edecekler. Bu dersler, öğrencilere yeni nesil teknolojiler hakkında derinlemesine bilgi kazandırmayı amaçlayarak öğrencilerin teknolojiye olan ilgilerini artırmaya devam edecek.

DENEYAP ATÖLYELERININ ÖNEMİ

Türkiye Cumhuriyeti Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı, Gençlik ve Spor Bakanlığı, TÜBİTAK ve T3 Vakfı tarafından yürütülen; gençlerin teknoloji ve mühendislik alanlarındaki yetkinliklerini geliştirmeyi amaçlayan önemli projelerden biri olan DENEYAP Teknoloji Atölyeleri, çocuklar ve gençlerin yaratıcı düşünme, problem çözme ve takım çalışması gibi becerilerini geliştirmelerini sağlıyor.

Robotik ve Kodlama Proje Şenliği de bu önemli projelerin bir parçası olarak, öğrencilere yeni nesil teknolojilere dair bilgi ve deneyim kazandırmak için tasarlanmış özel bir etkinliktir.

Ülkemizin gençlerini teknolojiye yönlendirirken, aynı zamanda onları gelecek için en iyi şekilde yetiştirmeyi amaçlayan DENEYAP Teknoloji Atölyelerinin 81 ilde eş zamanlı olarak düzenlediği Robotik ve Kodlama Proje Şenliği, bu hedefin önemli bir adımını oluşturuyor.

KAYNAK: HABER7

Related Posts

Otomotiv devinin 250 bin aracı geri çağırıldı. Ölümcül hata yapmışlar

ABD Ulusal Karayolu Trafik Güvenliği İdaresi (NHTSA), Chrysler’in ana şirketi Stellantis’in 250 bin 651 aracı, yan perde hava yastıklarındaki montaj hatası nedeniyle geri çağırdığını açıkladı. 2022-2025 model bazı Chrysler Pacifica ve Voyager …

Başarılı insanlar bizim bilmediklerimizi bilerek tuşlu telefon kullanıyor: İşte nedeni

21. yüzyılın dijital çağında herkesin cebinde iOS ya da Android tabanlı bir akıllı telefon var. Ancak dikkat çekici bir şekilde, bazı milyoner iş insanları ve teknolojiye yön veren isimler, bilinçli olarak tuşlu telefonlara geri dönüyor.

60 yıllık sessizlik bozuldu: NASA’nın ölü uydusu aniden patladı

1960’lardan beri uzayda sessizce dolaşan, ölü bir NASA uydusu beklenmedik bir şekilde güçlü bir enerji patlaması yayarak gökbilimcileri hayrete düşürdü. Avustralya’daki Curtin Üniversitesi’nden araştırmacılar, bu sinyali tespit ettiklerinde ilk olarak bunun uzak bir pulsardan ya da bilinmeyen bir kozmik cisimden geldiğini düşündüler. Ancak analizler, olayın şaşırtıcı şekilde Dünya’ya sadece 4 bin 500 kilometre uzaklıkta gerçekleştiğini gösterdi.

Neden rüya görüyoruz?

Hepimiz rüya görüyoruz. Peki ama neden? Zihnin pek çok gizeminde olduğu gibi bilimin net bir yanıtı yok.

Siber saldırılar başladı: Türkiye de etkileniyor

Sabaha karşı İsrail’in İran’a başlattığı saldırı dünyanın gündemine oturdu. Siber saldırı da başladı. Türkiye de internet hızı etkilenen ülkeler arasında yer aldı.

20 yıllık deney sonunda tamamlandı: Sonuçlar beklenenin çok tersi çıktı

ABD’deki Fermilab laboratuvarında yapılan deneyler, fizik dünyasını 20 yıldır meşgul eden muon parçacığının manyetik davranışına dair en hassas ölçümü ortaya koydu. Ancak sonuçlar, beklentilerin aksine, mevcut fizik kuramı olan Standart Model ile neredeyse tamamen örtüştü.