Diyarbakır’da stent skandalı: Doktorlar ifadeye çağrıldı, yazışmalar araştırılıyor

Gazi Yaşargil Hastanesi’nde Stent Skandalı: Soruşturma Başlatıldı

Gazi Yaşargil Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nde bazı stentlerin operasyon sırasında damarı yırtarak ölüme sebep olduğu iddialarıyla ilgili başlatılan soruşturmada doktorların ifadelerine başvuruldu. Ayrıca, skandalı ortaya çıkaran iç yazışmaların sızdırılma durumu da inceleniyor.

Diyarbakır’daki Gazi Yaşargil Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nde kullanılan belirli bir stent markasının bazı hastaların ölümüne neden olduğu iddiaları üzerine, hastanenin Kardiyoloji Servisi’nde çalışan doktorların ifadelerine başvuruldu.

Yaşanan olaylarda, stentlerin operasyon sırasında damarda sıyrılarak damar yırtılmasına yol açtığı ve bu nedenle bazı hastaların hayatını kaybettiği tespit edildi. Bunun üzerine, İl Sağlık Müdürlüğü tarafından soruşturma başlatıldı.

Doktorların Mesajlarına Yansıyan Gerçekler

Soruşturma kapsamında doktorların ifade verdiği ve kullanılan stentlerle ilgili detaylı bilgi alındığı bilgisi edinildi. Ayrıca, doktorlar arasında yapılan ve skandalı gün yüzüne çıkaran yazışmaların kim tarafından sızdırıldığı da araştırılıyor.

Yazışmaların İçeriği İnceleme Altında

Doktorların birbirleri arasında yaptığı yazışmalarda şu ifadelere yer verildi:

“Stent sıyrıldı, damardan ayrıldı ve hastamız hayatını kaybetti.”

“Bu stentin kötü sonuçlar doğurmasına rağmen neden hala kullanmaya devam ediyoruz?”

“Cuma günü benim hastamda sıyrılma oldu, aynı gün başka bir hastanın vakasında da benzer bir durum yaşandı.”


Related Posts

Ne avokado ne de kayısı: Bağırsak için en iyi meyve açıklandı

Uzmanlar, sağlıklı bir sindirim sistemi için günlük 25 ila 38 gram lif tüketilmesi gerektiğine dikkat çekiyor. Ancak bu miktara ulaşabilenlerin oranı oldukça düşük. Yapılan değerlendirmelere göre, erkeklerin sadece %3’ü, kadınların ise yaklaşık %10’u önerilen lif miktarını günlük olarak karşılayabiliyor.

Tüp bebek tedavisi yazın da yapılabilir! ‘Bu süreçte havuza girilmemeli’

Doğal yollarla çocuk sahibi olamayan kişilere uygulanan tüp bebek tedavisi kısaca, üreme hücrelerinin laboratuvar ortamında bir araya getirilmesi olarak tanımlanabilir. Kadın Hastalıkları ve Doğum Uzmanı Op. Dr. Ebru Öztürk Öksüz, yaz aylarında tüp bebek tedavisi devam eden kişilere bazı tavsiyelerde bulundu.

“Yangınlarda Solunum Şikayetleri 3 Katına Çıkıyor”

Yangınlarda solunum şikayetleri 3 katına çıkıyor. Uzmanlar yangın sonrası solunum şikayetlerinin arttığına dikkat çekerek alınması gereken önlemleri anlattı. 

Astım ve KOAH ile karıştırılabiliyor! Rahat nefes almayı engelliyor

Hava yolu darlığı, üst solunum yollarında çeşitli nedenlerden dolayı daralmalar görülmesi ve hava geçişinin sınırlanması ile ilgili bir durumdur, yaşam kalitesini de önemli ölçüde düşürüyor. Kulak Burun Boğaz Bölümü’nden Doç. Dr. Mehmet Burak Aşık, hava yolu darlıkları hakkında bilgi verdi.

Kalça kırığı kader değil

Osteoporozun en çok korkulan sonucu kalça kırığıdır. Çoğu zaman bir düşme ile başlar ve hayat boyu sürecek sorunlar kalır. Kırıktan sonra ameliyat, uzun hastane süreçleri, yürüme kaybı ve bağımsızlığın yitimi söz konusu. Peki kimler daha riskte, ne yapabiliriz?

Bakanlık açıkladı: 5 milyon kişinin yüzde 35’i fazla kilolu

Sağlık Bakanlığı, ‘İdeal Kilonu Öğren Sağlıklı Yaşa’ kampanyasının altıncı haftası sonunda 4 milyon 923 bin 302 kişinin boy ve kilo ölçümlerinin gerçekleştirildiğini, yaklaşık yüzde 35’inin fazla kilolu ve yüzde 26’sının obez aralığında olduğunu açıkladı.