Sadece bu 3 ayarla batarya ömrünü uzatın! Biri bile çok etki ediyor

Telefonunuzun Batarya Ömrünü Uzatmanın Yolları

Telefonumuzu şarj etme gereksinimi duymadan gün boyunca kullanmayı hepimiz isteriz. Yoldayken pilinin bitmesiyle karşılaşmamak için ise üç basit ayarla telefonunuzun batarya ömrünü uzatabilirsiniz.

Otomatik Parlaklık Ayarı

Otomatik parlaklık özelliği, ekran parlaklığını çevredeki ışık koşullarına göre otomatik olarak ayarlar. Bu sayede ekranın gözler için daha konforlu olmasının yanı sıra bataryanın daha uzun süre dayanmasına da yardımcı olur. Otomatik parlaklığı etkinleştirmek için Ayarlar > Erişilebilirlik > Ekran ve Metin Boyutu menüsüne giderek otomatik parlaklık seçeneğini etkinleştirebilirsiniz.

Ayrıca, Gece Modu özelliğini etkinleştirmek de batarya ömrünü korumaya yardımcı olabilir. Bu özellik sayesinde ekranınızın yaydığı mavi ışık azaltılarak pil tüketimi azaltılır.

Otomatik Kilit Özelliği

Otomatik kilit özelliği, telefonunuzun belirli bir süre kullanılmadığında otomatik olarak kilitlenmesini sağlar. Böylelikle ekran gereksiz yere açık kalmaz ve batarya tasarrufu sağlanır. Otomatik kilit ayarlarını değiştirmek için Ayarlar > Ekran ve Parlaklık menüsünden ayarlarınızı güncelleyebilirsiniz.

Konum Servisleri Kullanımı

Konum servisleri uygulamaların konumunuza erişmesini sağlayan bir özelliktir ancak aynı zamanda bataryanın da hızla tükenmesine neden olabilir. Bu nedenle, konum servislerini gerektirmeyen uygulamalarda devre dışı bırakarak batarya ömrünü uzatabilirsiniz. Ayarlar > Gizlilik ve Güvenlik > Konum Servisleri menüsünden bu ayarı yapabilirsiniz.

Yukarıda verilen tavsiyeler iPhone kullanıcıları için geçerli olmasının yanı sıra, Android cihazlarda da benzer şekilde uygulanabilir. Telefonunuzun batarya ömrünü uzatmak için bu ayarları gözden geçirerek daha az şarj stresi yaşayabilirsiniz.

Related Posts

Yapay zeka ile yeni bir tıp çağı başlıyor! Hayat kurtarma yarışı

Londra merkezli DeepMind’ın geliştirdiği AlphaFold yapay zeka sistemi, biyolojinin on yıllardır çözülemeyen en büyük problemlerinden biri olan protein katlanma sorununu büyük ölçüde çözerek bilim dünyasında tarihi bir dönüm noktası oluşturdu …

Kayıp tektonik levha yeniden ortaya çıkıyor…

Utrecht Üniversitesi’nden jeologlar, on yılı aşkın süredir varlığı öngörülen “Pontus Plakası” adı verilen dev tektonik levhayı, manto tabakasındaki sıcaklık anomalileri ve geniş saha verilerini birleştirerek dijital ortamda yeniden ayağa kaldırdı.

Galaxy S25 Edge için sonunda lansman tarihi duyuruldu

Akıllı telefonlarda amiral gemisi segmentinde işler iyice kızışıyor. Apple ile ilgili çıkan dedikoduların ardından Samsung’tan beklenen duyuru geldi ve Galaxy S25 Edge modeli için lansman tarihi açıklandı.

Araştırma sonuçları yayımlandı: Bebeklerin ilk adımında genetik ve çevre etkisi

Yeni bir araştırma, bebeklerin ilk adımlarını ne zaman attığının sadece çevresel koşullara değil, aynı zamanda genetik mirasa da bağlı olduğunu ortaya koydu. Çalışmaya göre bebeklerin 9 ila 15 ay arasında yürümeye başlamasında hem genetik hem çevresel etkenler birlikte rol oynuyor.

Merakla beklenen Deadlock yakında açık beta sürümüne kavuşabilir

10 yılı aşkın bir süredir Portal, Half-Life, Counter-Strike ve DotA serilerinin dışında bir oyun üretmeyen Valve, bu çizgiyi bozmaya hazırlanıyor. Bir süredir şirket içinde geliştirilen, kahraman nişancı ve MOBA türlerini birleştiren Deadlock …

Yenilikçi elektro-termal enerji depolama sistemi tüm gün buhar gücü sunuyor

Avustralyalı enerji girişimi MGA Thermal, inşa ettiği 5 MWh kapasiteli pilot tesisi başarıyla devreye aldı. Bu tesis, şirketin patentli elektro-termal enerji depolama (ETES) teknolojisinin endüstriyel ölçekteki ilk somut uygulaması olarak dikkat …

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir