Tüp bebek tedavisi yazın da yapılabilir! ‘Bu süreçte havuza girilmemeli’

Yaz Aylarında Dikkat Edilmesi Gerekenler

Yaz aylarında enfeksiyonlara karşı dikkatli olunmalıdır. Embriyo transferi ya da yumurta toplama gibi önemli işlemleri etkileyebilecek bu enfeksiyonlar ortak havuz gibi hijyenik olmayan yerlerden bulaşabilir. Bu nedenle hijyen kurallarına özen göstermek büyük önem taşır. Ayrıca, hijyenik olup olmadığından emin olmadığınız yerlerde herhangi bir şey yememeye ve içmemeye dikkat edin.

Sıvı Tüketimi

Sıcak hava, vücutta sıvı kaybına neden olabilir. Bu nedenle günlük yeterli su tüketimi oldukça önemlidir. Kahve ve çay tüketimini sınırlayarak günde en az 2-2,5 litre su içmeye özen gösterin.

Tatil Planlaması

Tedavi sürecine denk gelen tatil planlarınızı doktorunuza danışarak organize etmeyi unutmayın. Tatilde ilaç saatlerini aksatmamaya özen gösterin ve düzeninizi koruyun.

Islak Kalmaktan Kaçının

Deniz sonrası ıslak mayo veya bikini ile uzun süre vakit geçirmeyin. Yüzme sonrası hafif bir duş alın ve ardından gölgede dinlenmeyi tercih edin.

Cilt Sağlığı

Bazı hormon ilaçları ciltte hassasiyete yol açabilir. Güneşin zararlı etkilerinden korunmak için özellikle 11.00-16.00 saatleri arasında güneşe çıkmaktan kaçının. Ayrıca, koruyucu kremler kullanmayı ihmal etmeyin.

Related Posts

“Yangınlarda Solunum Şikayetleri 3 Katına Çıkıyor”

Yangınlarda solunum şikayetleri 3 katına çıkıyor. Uzmanlar yangın sonrası solunum şikayetlerinin arttığına dikkat çekerek alınması gereken önlemleri anlattı. 

Astım ve KOAH ile karıştırılabiliyor! Rahat nefes almayı engelliyor

Hava yolu darlığı, üst solunum yollarında çeşitli nedenlerden dolayı daralmalar görülmesi ve hava geçişinin sınırlanması ile ilgili bir durumdur, yaşam kalitesini de önemli ölçüde düşürüyor. Kulak Burun Boğaz Bölümü’nden Doç. Dr. Mehmet Burak Aşık, hava yolu darlıkları hakkında bilgi verdi.

Kalça kırığı kader değil

Osteoporozun en çok korkulan sonucu kalça kırığıdır. Çoğu zaman bir düşme ile başlar ve hayat boyu sürecek sorunlar kalır. Kırıktan sonra ameliyat, uzun hastane süreçleri, yürüme kaybı ve bağımsızlığın yitimi söz konusu. Peki kimler daha riskte, ne yapabiliriz?

Bakanlık açıkladı: 5 milyon kişinin yüzde 35’i fazla kilolu

Sağlık Bakanlığı, ‘İdeal Kilonu Öğren Sağlıklı Yaşa’ kampanyasının altıncı haftası sonunda 4 milyon 923 bin 302 kişinin boy ve kilo ölçümlerinin gerçekleştirildiğini, yaklaşık yüzde 35’inin fazla kilolu ve yüzde 26’sının obez aralığında olduğunu açıkladı.

Ritim bozukluğuna bağlı gelişen kalp yetmezliği 45 dakikalık “yakma” işlemiyle düzeliyor

Ritim bozukluğuna bağlı gelişen kalp yetmezliği 45 dakikalık “yakma” işlemiyle düzeliyor

Hızla kilo vermek için aç kalmayın! 12 basit kuralla metabolizmanızı harekete geçirin

Tüm yıl özlemle beklediğimiz yaz mevsimi kapımızı çalarken, hemen hepimizi zayıflama telaşı sardı. Beslenme ve Diyet Uzmanı Pınar Koç, metabolizmanızı hızlandırmanın 12 kuralını anlattı.