Yeni parti geliyor: Yeni Yol Partisi

Gelecek, DEVA ve Saadet Partileri “Çatı Parti” Kuruluşunda Anlaştı

Gelecek Partisi ile Saadet Partisi’nin Meclis’te oluşturduğu gruba destek veren DEVA Partisi, üç parti arasında gerçekleşen görüşmeler sonucunda “çatı parti” kuruluşu konusunda anlaşmaya vardı.

Üç parti lideri, partinin adı, logosu ve kurucuları hakkında net kararlar almak üzere Perşembe günü bir araya gelecek.

BBC Türkçe’de yer alan habere göre, çatı parti kuruluş dilekçesinin Cuma günü İçişleri Bakanlığı’na sunulması planlanıyor.

Partinin adı için farklı seçenekler üzerinde durulsa da nihai karar genel başkanlar tarafından verilecek. Yapılan değerlendirmelere göre, öne çıkan isim “Yeni Yol Partisi.”

Gelecek, DEVA ve Saadet Partisi, Meclis’te güçlü bir grup oluşturmayı hedefleyerek ortak bir çatı parti kurma formülü üzerinde yoğun şekilde çalışmaktalar.

DEVA Partisi Genel Başkanı Ali Babacan, Gelecek Partisi Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu ve Saadet Partisi Genel Başkanı Mahmut Arıkan, çatı parti oluşumunu tamamlamak için bir araya gelme kararı aldı.

Parti kaynaklarından alınan bilgiye göre, üç parti kurumsal kimliklerini koruyacak ancak milletvekilleri, TBMM’de yeni parti çatısı altında grup oluşturarak temsil edilecek.

Çatı partinin kuruluş dilekçesinin Cuma günü İçişleri Bakanlığı’na sunulmasının ardından, Meclis Başkanlığı’na grup oluşturma başvurusu yapılması planlanıyor.

‘Yeni Yol’ İsimli Çatı Partiye Doğru

Çatı partinin logosunun ve adının neredeyse netleştiği belirtiliyor. Parti için öne çıkan isimler arasında “Demokrasi İçin Birlik”, “Türkiye İçin Birlik” ve “Yeni Yol” Partisi bulunuyor.

Ancak parti kulislerinden gelen bilgilere göre, “Yeni Yol Partisi” ismi öne çıkıyor.

Çatı Parti Uzlaşması ve Yaşanan İstifalar

Üç parti arasında çatı parti oluşumu üzerinde anlaşma sağlanmasına rağmen Gelecek Partisi’nde ve DEVA Partisi’nde ardı ardına istifalar yaşandı.

Ankara Milletvekili Nedim Yamalı’nın geçen ay istifası sonucu, Saadet Partisi çatısı altında oluşturulan Meclis grubu dağıldı. Ancak DEVA Partili Mehmet Emin Ekmen ve Ertuğrul Kaya’nın katılımıyla grup yeniden oluşturuldu.

Çatı parti oluşumu, DEVA Partisi’nden de istifaları beraberinde getirdi. İstanbul Milletvekili Mustafa Yeneroğlu 26 Aralık’ta partisinden istifa etti ve partiyi eleştirerek ayrıldı.

Balıkesir Milletvekili Burak Dalgın ise “DEVA Partisi’nin farklı bir yola girdiği” gerekçesiyle Salı günü istifa etti. Ardından Çarşamba günü eski Devlet Bakanı Selma Aliye Kavaf da çatı parti kararını doğru bulmadığını belirterek istifa etti.

Son yaşanan istifalarla DEVA Partisi’nin milletvekili sayısı resmi olarak 10’a düştü. Ancak yeni istifalar olmazsa, yeni Meclis grubunun 30 üyeden oluşması bekleniyor.

Related Posts

Xiaomi YU7’de hayal kırıklığı: Almak isteyenlere kötü haber

Xiaomi’nin YU7 otomobilini satın alanlar teslimat için bir yıl boyunca beklemek zorunda kalıyor.

Erdoğan: CHP’deki iç savaş, CHP’nin iç meselesidir

Cumhurbaşkanı Erdoğan, CHP’ye eleştirilerde bulundu ve “CHP’deki iç savaş, CHP’nin iç meselesidir” dedi. Erdoğan ayrıca “Bizi ısrarla çekmek istedikleri kurultay tartışmaları CHP’nin iç sorunudur, yargıya taşınan davanın tüm tarafları CHP’lilerden oluşuyor” ifadelerini kullandı.

İhalesiz harcamayı yargı görmezden geliyor

Elazığ’da Valilik konutu, hizmet binası ve aile merkezi için 8.8 milyon TL yedek bütçeden harcandı. Beyaz Ev için yapılan 1.3 milyon TL’lik ödeme ise ihalesiz gerçekleşti. Belgeler yok, soruşturma da yok!

Orman yangını çıkaranlar için ağırlaştırılmış müebbet önerisi

Cİzmir, Sakarya, Bilecik, Adana, Hatay, Kahramanmaraş, Bursa, Bolu, Antalya … 3 gündür Türkiye’nin dört bir yanında ormanlar büyük yangınlarla küle dönüyor.

Hastanedeki MR’ı AKP’li milletvekili kırmızı kurdele keserek açtı

Kaçkar Devlet Hastanesi’ne alınan MR cihazı için tören düzenlendi. AKP Rize Milletvekili Harun Mertoğlu ise kırmızı kurdele kesti.

CHP kurultay davasının ertelenmesine tepkili, yazın yurttaşın gündemini konuşmak istiyor: ‘Yaz boyu CHP konuşulsun istiyorlar’

CHP Genel Başkanı Özgür Özel, partisinde değişimin yaşandığı kurultay davasının 8 Eylül’e ertelenmesiyle ilgili “Bugünkü duruşmanın da; sonuç odaklı değil, partimizi tartıştırmaya, iktidar yürüyüşümüzü kesmeye, mücadele azmimizi kırmaya yönelik süreç odaklı bir siyasi operasyon olduğu ortadadır” dedi. Dava nedeniyle CHP genel merkezinde toplanan partililer ise kararı “Bu süreç bugün bitmeliydi. Erteleme olması bile haksızlık” gibi yorumlarla karşıladı. “İktidar yaz boyu CHP’yi tartıştırmak istiyor” diyen CHP kurmayları “Biz mitinglerimize devam edeceğiz. Bugün Saraçhane’de olacağız. 5 Temmuz’da Amasya’dayız. Yazın mitinglere hiç ara vermeyeceğiz” ifadelerini kullandı.